Download UNIUYO Post UTME Past Questions in PDF Format Here.

University of Uyo POST UTME SCREENING EXERCISE  Exam Questions-Are you searching for UNIUYO POST UTME Questions and answers? This page will help you absolutely.


Here is a sample of ENGLISH LANGUAGE  UNIUYO Post UTME Questions

ENGLISH

Section A: From the word or group of words lettered A to D, Choose the one that best completes each of the following sentences.

  1. After much debate on the controversial issues, the meeting was …………..till the next morning. A) Postponed b) Proscribed c) Adjourned d) Delayed
  2. The company distributed gifts to its staff as an ……………. A) Incentive b) inception c) interest d) induction
  3. You must have ……….. I was eating. A) Known b) Knowed c) Known c) Know
  4. The chairman …………. By the news of his defeat. A) Was shake b) Was shook c) was shaken d) was shocked
  5. Who ………….. this sketch? A) Drew b) Drawn c) Drawed d) Drawn

READ ALSO: University of Uyo Postgraduate Screening Exam Questions and Answers

Words that is most nearly opposite in meaning to the underlined word and that the same time correctly fill the gap in the sentence

  1. Etim is very frugal whereas his friend Nsikak is ………………. A) Misery b) Thrifty c) precocious d) Extravagant
  2. You should be …….. so as not to be caught unawares. A) serious b) sober c) ready d) alert
  3. The manager who was sackedlast month has been ……… a) Retired b) suspended c) reinstated d) promoted
  4. The school authorities expected the contributors to be ………. Rather than compulsory. A) willful b) voluntary c) deliberated d) outright

After each of the following sentences a list of the possible interpretation of the sentence is given. Choose the interpretation that you consider most appropriate for each sentence.

  1. It was quite impossible for him not to have noticed that Lola has arrived. This means that he……………………………………….
  2. a) Should have known that Lola had arrived
  3. b) found it impossible to say that Lola has arrived
  4. c) said that Lola had not arrived
  5. d) pretend not to know that Lola had arrived
  6. My father advised us not to go with the crowd. This mean that he advised us not to ……………….
  7. a) stay in the crowd
  8. b) have many friends
  9. c) travel with many people
  10. d) be unduly influenced by others
  11. We would grant request if we had money. This mean that ……………
  12. a) we have the money but will not grant your request
  13. b) we have the money and will grant your request
  14. c) we will have the money and cannot grant your request
  15. d) we do not have the money and cannot grant your request
  16. Amina has an infectious smile. This mean that Amina …………….
  17. a) spread infection when she smile
  18. b) has sore in her teeth
  19. c) makes others smile when she smiles
  20. d) become infected when he smiles

from the word lettered A to D, choose the word that is nearest in meaning to the underlined words

  1. Your ability to decide on a line of action can mar your future
  2. a) build b) make c) destroy d) none of the above
  3. Eme’s waist is adorned with beeds
  4. a) surrounded b) besieged c) decorated d) defaced
  5. Samuel was skeptical about the story Umoh and him
  6. a) ignorant b) confused c) doubtful d) convinced
  7. The politician made very scurrilous remark about his opponent
  8. a) abusive b) intolerable c) false d) sharp

            From the word lettered A to D, choose the word that has the same vowel sound as the one represented by the letters underlined

  1. Seat a) sot b) key c) cite d) set
  2. Dirty a) worm b) sun c) burn d) date
  3. Time a) beam b) him c) by d) baby
  4. Bad a) man b) pane c) all d) car

From the word lettered A to D, choose the word that has the same consonant sound as the one represented by the letters underlined

  1. Vast a) fast b) laugh c) nephew d) offer
  2. Joke a) watch b) age c) ago d) leg
  3. Tailor a) talk b) calm c) laugh d) walk
  4. Leisure a) sugar b) pressure c) decision d) compulsion

SOLUTION TO POST UTME SCREENING EXERCISE 2007/2008

USE OF ENGLISH TYPE

1) C 2) A 3) C 4) D 5) A 6) D 7) D 8) C 9) B 10) A 11) D 12) D 13) C 14) C

15) C 16) C 17) A 18) B 19) C 20) C 21) A 22) C 23) B 24) C 25) C

UNIUYO Post UTME Past Questions

UNIUYO Post UTME Past Questions

So, I’d really encourage you to go for one. I’m not trying to coax you to buy though, it’s your choice but I need to guide you on the right track to follow if I must see you gain admission and the best way is to get past questions. You really want to know why? I aint cajoling you like I said but this are the reasons;

  • It enlightens you on the scope of exam
  • You won’t be in the dark about questions to expect in the examination.
  • You won’t need support rather you’ll be confident in yourself
  • You won’t develop examination fever as a result of not knowing where the questions will be coming from.
  • Equips you beforehand.
  • Guides you on how to answer exam technical questions

Apart from equipping you and all that, series of studies and hard work will help boost your intelligence. You know, even if you are very smart if you don’t read you become dump. It helps you think fast and beyond your capacity. You won’t also feel intimidated by the crowd or question because you’ll be prepared for it.

If you are really interested in purchasing UNIUYO Post UTME Past Questions and Answers, then l’m going to have to help you but will also require sincerity and honesty on your part too. This will go a long way to improving your exam preparatory skill. You will understand the pattern of the aptitude test exams and how it is conducted in UNIUYO.

Most of these questions in the past questions sometimes do repeat itself in subsequent years, I’m 100% sure of what am telling you.  In UNIUYO, admission is strictly based on merit and you are expected to score your post UTME as high as possible as the admission placement is very competitive.

Going deep, I have compiled the past questions for all subjects and as you place orders, each will be downloaded and sent to you. Paper typed? It’s also possible to print out the past questions to you but the only demerit of paper is, you can’t carry it anywhere you go. WHY? It’ll be voluminous and bulky, everyone will get to know you are writing jamb and somehow, it make you look uncivilized, no offence though.

We have all UNIUYO Post UTME Past Questions and Answers in hard copies too if you need it paper typed and we will make it available on request only.

The cost of the newly updated UNIUYO Past Questions and Answers is 2000.00 naira only for four subject’s combination.

For instance you are writing UTME for Engineering, you will be required to purchase at least four subjects which are;

  • Use of English
  • Biology
  • Chemistry
  • Physics.

The course selection in the Post UTME exams depends on the subjects you wrote in JAMB.


=>How to Download FULL AND COMPLETE UP TO DATE UNIUYO Post UTME Past Questions and Answers


The cost of the Fully packed  POST UTME Screening Exam Past Questions and Answers is 2000.00 naira

COST: 2000

See the payment detail below.

Account Details Account Name:  JOHNSON JOSEPH Account Number2064705639 Bank: UBA BANK PLC

Electronic Transfers Accepted

After Payment , send the following (1) Email address, (2) depositors name, (3) amount paid (3) Exact Questions Needed and code to 08162534441 on Whatsapp or 08156739977

 

LEAVE A REPLY

5 × five =